Libertex Fjalori

Analiza e tregut

Platforma Trading LIBERTEX

Analiza teknike

Ky lloj i analizës së tregut përfshin hulumtimin e çmimeve të kaluara aseteve dhe arsyet për ndryshimin e tyre. Kjo qasje ndihmon në identifikimin trendet e tregut dhe përdorimin e tyre për të bërë parashikime.

Për shembull, nëse çmimi i një aktivi ka qenë në rritje për një muaj, pastaj pak ra, dhe pastaj vazhdoi të shkojnë deri, ju mund të parashikojnë se çmimi do të vazhdojë të rritet edhe për një muaj, ashtu siç bëri më parë në rrethana të ngjashme.

shandan Grafiku

Kjo është një mënyrë e përshtatshme për të kujtoj lëvizjen e çmimeve të aseteve. Tregtarët përdorur Listat shandan për të marrë informacion më të detajuar mbi çmimet që ata nuk mund të merrni nga Listat e linjës.

Një tabelë shandan përbëhet nga qirinj kuqe dhe të gjelbër. Një qiri gjelbër sinjalizon se një çmim ka qenë në rritje, ndërsa një qiri të kuqe sinjalizon çmimi ka qenë në rënie.

Çdo qiri ka katër komponentë të rëndësishme: çmimi i hapur, çmimi i ngushtë, i lartë, dhe të ulët.
Zona ndërmjet çmimit të hapur dhe çmimit të ngushtë është referuar si "trup’ dhe është formuar si një gjelbër ose një drejtkëndësh të kuqe.
Linjat e hollë vertikale në mes të hapur / çmimeve të ngushtë dhe të lartë apo të ulët quhen 'hije'.

tregti

Hap një Blerë

Një tregtar blej është e njëjtë si një Tregtisë bullish. Kjo do të thotë që ju të hapur një tregtisë bazuar në supozimin se çmimi i tregut e aktivit do të rritet.

Le të supozojmë që ju keni lexuar vetëm raportin e një analist së parashikuar se çmimi i arit do të shkojnë deri, dhe jeni dakord me atë. Ju pastaj të hapur një tregti të blerë dhe të fitojnë, për sa kohë që çmimi vazhdon të rritet.

Hap një të Tregtisë shitet

Një tregtar shitur është e njëjtë si një Tregtisë bearish. Kjo do të thotë që ju të hapur një tregti të bazuar në supozimin se çmimi i tregut e aktivit do të bien.

Le të supozojmë që ju keni lexuar vetëm raportin e një analist së parashikuar se çmimi i naftës do të shkojnë poshtë, dhe jeni dakord me atë. Ju pastaj të hapur një tregti shesin dhe të fitojnë, për sa kohë që çmimi vazhdon të bjerë.

Trendi Trading

Ky lloj i tregtimit të bëjë urdhra të pozicionimit të bazuar në një drejtim afatgjatë të çmimeve. Një trend mund të jetë në ngjitje apo zbritje.

Një trend ngjitje ndodh kur çmimi i mban duke shkuar për një periudhë të caktuar kohe. Kur çmimi i mban duke shkuar poshtë për disa kohë, kjo është një trend zbritës.

Këtu është një shembull: nëse Brent Crude u rrit nga $26 te $42 brenda një jave, kjo është një trend në ngjitje, e cila është një sinjal i mirë për të hapur një tregti buy. Në qoftë se çmimi vazhdon të rritet, ju do të fitoni një sasi të mirë parash.

Në pritje të Rendit

Ky është një urdhër për të hapur një tregti sapo çmimi ka arritur një nivel të paracaktuara.

Për shembull, ju nuk doni të hapur një tregti të blerë në naftës së papërpunuar, ndërsa ajo qëndron në $49 për fuçi, dhe ju jeni duke pritur për çmimin për të zbresin pak. Në këtë rast, të gjithë ju duhet të bëni është të vendosni një urdhër në pritje në platformë tregtare, duke deklaruar një çmim që ju jeni të kënaqur me,- them, $48 për fuçi. Sa më shpejt që çmimi arrin këtë nivel, tregtia juaj do të hapet automatikisht.

terminologji

asetet – Instrumentet financiare: Asetet janë instrumente financiare ju mund të përdorni për të tregtisë në Libertex. Ato përfshijnë rezervat (të tilla si Google, mollë, Tesla), mallrave (naftë bruto), metalet (ar, argjend), palë të monedhës (EUR / USD, GBP / USD), dhe indekset (Dow, DAX).

Çmimi aktual i Aseteve

A çmimi aktual pasuri është çmimi i një njësie të vetme të një aktivi në çdo moment.

Për shembull, në qoftë se një tabelë tregon se EUR / USD është tani tregtare në 1.2560., kjo do të thotë që ju mund të blini për momentin 1 euro për 1.2560 dollarë amerikanë. Nëse Grafiku tregon se kushton Brent Crude $45.5, kjo do të thotë që ju mund të blerë ose shitur një fuçi e naftës së papërpunuar për $45.5, në qoftë se keni hapur një tregti menjëherë.

të marrë fitim

Ky është një lloj i rendit e cila ju lejon për të mbyllur një tregti fitimprurëse kur një nivel të para-set është arritur. kështu, ju automatikisht bllokohet fitimin tuaj dhe mos humbasë një shans për të marrë një çmim të favorshëm në treg.

Le të supozojmë që ju të blerë EUR / USD, shuma e juaj e investimeve është $2,000, dhe të marrë fitim juaj është $600. Kur çmimi i aseteve arrin nivelin e dëshiruar, tregtia do të mbyllet automatikisht, dhe ju do të bllokohet $600 si fitim tuaj. Nëse ju nuk vendosni një Merrni Fitimi, dhe prirje shfuqizon, ju mund të humbni të gjithë fitimin tuaj.

Stop Humbja

Vendosja kufirin tuaj humbje në një tregti të veçantë është e njëjtë si vendosjen e një qëllim humbje të ndaluar. Kur çmimi arrin kufirin, tregtia juaj do të mbyllet automatikisht. Duke vendosur një humbje të ndaluar, ju kufizojnë humbjet tuaja në mënyrë të konsiderueshme në rast të çmimit të aseteve lëviz kundër pritjet tuaja.

Le të supozojmë që ju të blerë EUR / USD, shuma e juaj e investimeve është $2,000, dhe të ndaluar humbjen tuaj është $600. Në qoftë se çmimi i EUR / USD papritur shkon poshtë, dhe humbja juaj nga tregtia arrin $600, tregtia do të mbyllet automatikisht, duke kursyer pjesën më të mirë të investimit tuaj.

shumëzues

Një shumëzues është një faktor që rrit edhe fitimin tuaj të mundshëm dhe rreziqet.

Le të supozojmë që ju të blerë EUR / USD, shuma e juaj e investimeve është $50, dhe shumëzues juaj është 100. Në këtë rast, Shuma juaj e investimeve do të shkojnë deri 100 kohët, dhe kështu do të fitimit ($50 x 100 = $5,000).

Me një shumëzues, ju mund të tregtisë e madhe, edhe me një bilanc të llogarisë modeste.

Shënim i rëndësishëm: Të dy fitimi juaj potencial dhe ndryshimi humbja proporcionalisht me shumëzuesit e zgjedhur. Kjo eshte pse, për tregtarët rishtar, Ne rekomandojmë përdorimin e një koeficient minimal të 1, në mënyrë që të shmangen rreziqet në një situatë jo të favorshme në treg.

Libertex

 

Trading Platform Libertex

 


 

← Education Libertex Libertex Trading →