CFDs ТРГУВАЊЕ

Libertex CFD

CFDs ТРГУВАЊЕ Libertex

ДЕФИНИЦИИ И ТОЛКУВАЊЕ

Во CFDs тргување следниве зборови имаат соодветните значења:

кодови за пристап: Вашето корисничко име и лозинка што ви е дадена од страна на нас со цел да имаат пристап на нашата онлајн трговски систем или веб-страница на владата (трговците Hub) (како што е применливо).

пристап до податоци: Вашиот Кодови за пристап, вашиот телефон Лозинка, бројот на вашата сметка и сите информации потребни да се направи нарачка со нас.

сметка: Секој личен трговската сметка која може да се отвори за вас на нашата евиденција да ви овозможи да се тргува во CFDs.

договор: Овој договор CFDs тргување клиенти и сите Додатоците додаде кон него, "трошоци и такси" и "Договор Спецификации" обновена, од време на време.

биланс: Вкупниот износ на вашиот профил по последната Завршено трансакцијата и работа депонирање / повлекување изврши во рок од секој период на време.

основната валута: Првата валута во валута пар, против кое клиентот купува или продава Цитат Валута.

Работен ден: Секој ден, освен сабота или недела, или на 1 јануари или било кој друг Кипар или меѓународни празници да бидат објавени на веб страницата на компанијата.

CFDs

Финансиски инструмент кој е Договор за разликата со повикување на разлики во цената на основните средства, како што се, валути (FOREX), сТОКИ, фјучерси, опции, Напад резерви обврзници итн. Сите понудени CFDs од страна на компанијата може да се најдат на веб-страницата на компанијата.

затворена положба: Спротивно на слободно работно место.

Надомест комисија: А фиксна давачка која се плаќа при отворање на позиција, обвинет од страна на компанијата.

Завршено Трансакција: Две контра занимава со иста големина (отворање на позицијата и затворање на позиција): купи потоа го продаде и обратно.

договор Спецификации: Секој Лот големина или секој тип на основните средства во CFD, како и сите потребни информации во врска со тргување шири, свопови, маргина барања итн, како што е утврдено од страна на нас од време на време на нашата веб-страница.

Валута на сметка: Валута што ќе го изберете при отварањето на сметка со нас или претворена во вашиот избор по отворањето на сметката.

валута пар: Еден тип на основните средства. Се состои од две валути (Валута цитат и на основната валута) и покажува колку на валута цитат е потребно за да купите една единица на основната валута.

инвестициски фондови: Билансот на плус или минус било лебдат добивка или загуба што произлегува од отворена положба и се пресметува како: Капитал = биланс + пловечки Добивка – пловечки загуба.

суштински Детали: Потребните податоци за да може клиентот да биде во можност да се одржи редот за пример, но не ограничувајќи се на тип на основните средства, насока (Размислете за купување / или продава), отворањето цена, затворање цена, стил на Редот, јачината на звукот, Ако клиентот става очекување нарачка (ограничи или запре) Клиентот ќе се укаже на намера цена во која навлезе Редот ќе одат на пазарот и да било Стоп загуба и Земете Добивка или слично.

експерт советник: Механички систем за онлајн трговија дизајниран да ги автоматизира трговски активности на електронски систем за тргување Онлајн тргување. Тоа може да биде програмиран да те предупреди за тргување можност и исто така може да се тргува на вашиот профил автоматски управување со сите аспекти на тргување од испраќање наредби директно на нашата онлајн систем за тргување за автоматско прилагодување на гости загуба, заостанува постојки и да ги преземат нивоа профит.

финансискиот инструмент(s)

Финансиските инструменти под лиценца CIF на компанијата, која може да се најде во документот "Информации" на нашите главниот вебсајт. Разбирливо е дека компанијата не мора да им понуди на сите финансиски инструменти кои се наоѓаат на нејзината лиценца CIF но само оние кои се во промет на својата веб-страница, од време на време. Овој договор ги покрива финансиските инструменти на CFDs.

слободен Маргина: Висината на средствата на располагање на сметката, кои може да се користи за отворање на позиција или одржување на слободно работно место. Слободен Маргина се пресметува: капитал помалку (минус) потребното ниво на маргина [Слободен маргина = EquityNecessary Маргина].

хеџинг Маргина: Потребната маргина бара од страна на компанијата за да се отвори и одржување Соодветните позиции.

поттикнување: пари, стоки или услуги, Други, освен стандардните провизија или надоместок дека Друштвото може да добие од трети лица во врска со трансакцијата која е или може да биде во конфликт со интересот на клиентот.

почетна маргина: Потребната маргина за да се отвори позиција.

инвестициски услуги: На инвестициски услуги под лиценца CIF на Друштвото, кој може да се најде во документот "Информации".

Предност: A сооднос во однос на големината на трансакцијата и почетна маргина. ПРИМЕР: 1:100 сооднос значи дека со цел да се отвори позиција, на почетна маргина е сто пати помалку отколку Големина на трансакции. Повеќе информации во врска со Предност по тип на CFDs е достапна во "Договор Спецификации" и "трговски систем Онлајн тргување & делови од главниот вебсајт услови ".

долга позиција: Позиција Купи таа цени во вредност ако основните пазарни цени се зголеми. на пример, во однос на валута парови: купување на основната валута во однос на валутата Цитат.

многу: Единицата за мерење на големината на договорот утврдени за секоја основните средства се најдат во делот на главниот веб-сајт на "Договор Спецификации".

Лот Големина: На основните средства во една многу во CFD

маргина

потребно гарантни фондови за да го отворите позиции или да се задржи Отворени позиции, како што е определено во спецификациите на договорот за секое Во основата на средството со трансакција CFD. маргина повик: Известување за вас да се преземе акција, каде што се

маргина повик: Известување за вас да се преземе акција, каде што не поседуваат доволно Маргина во вашиот профил, за да се отвори или одржување на отворени работни места.

Маrgin ниво: На Процент на капиталот до потребните сооднос маргина. Се пресметува како: Маргина ниво = (инвестициски фондови / потребното ниво на маргина) x 100%

пазарот за нарачка: Цел извршуваат веднаш на најдобрите достапни пазарна цена.

исти позиции: Долги и кратки позиции од иста големина Трансакција отворени на сметка за истата CFD.

мултипликатор: односот помеѓу трговијата износот што процентуалната промена во Libertex терминал и основните средства цена, База Валута цена процентуалната промена.

потребното ниво на маргина: Потребната маргина бара од страна на компанијата за да се одржи Отворени позиции.

Номинација: Секоја компанија како што може да назначи нашиот кандидат од време на време, чија основна функција е да се одржи средства стекнати од страна на нашите клиенти.

Нормална големина на пазарот: Максималниот број на единици на основните средства кои се пренесуваат од страна на Друштвото за извршување.

Онлајн систем за тргување

Секој софтвер се користи од страна на нас кој вклучува збир од нашиот компјутер уреди, софтвер, бази на податоци, телекомуникациски хардвер, тргување онлајн систем за тргување, со што е можно за да се добијат информации на пазарите во реално време, направи техничка анализа на пазарите, влезат во трансакции, место / измени / избриши Нарачки, добиваат известувања од нас и да води евиденција на трансакциите.

слободно работно место: Сите отворени договорот за опција (како и / или да се стави) која не е затворена. Во врска со CFD тргување ова може да биде долга позиција или кратка позиција која не е пополнет трансакција.

Со цел: Во однос на секоја трансакција, Друштвото ќе ги извршува наредбите на клиентот на свој основа сметка. Според овој модел на извршување, Друштвото е договорна страна во однос на клиентот во секоја трансакција и ги извршува клиентот нарачка како главен на главните против клиентот, i.e. Самата компанија за извршување на одржување е. Друштвото ги извршува клиентот наредби според Резиме најдобар интерес и Редот Политика за извршување, достапни на нашата веб-страница.

Видови цел: Следните видови на налози се достапни кај нас: пазарот за, Во очекување на цел, Стоп загуба и Земете Добивка. Сите други налози не се споменати во 6.10 се недостапни и автоматски се отфрлени.

партии: Страните на овој договор - и нас и вас.

Во очекување на нарачка: Со цел да се купи или продаде CFD по цена различни од пазарната цена.

цитат: Информациите од сегашната цена за одредена основните средства.

цитат Валута: Втора валута во валутата пар, која може да се купи или продаде од страна на клиентот за основната валута

кратка позиција: Позиција продажба што цени во вредност ако основните пазарот цените паѓаат. Кратка позиција е спротивна на долга позиција.

пропаѓање

Разликата помеѓу очекуваната цена на трансакцијата во CFD, и цената на трансакцијата е всушност извршува во. Пропаѓање често се јавува за време на периоди на високото нестабилноста (на пример поради должи на настани, вести) за донесување на пресуда по одредена цена невозможно да се изврши, кога се користат на пазарот наредби, а исто така и кога голем Наредбите се извршуваат кога не може да има доволно интерес на посакуваното ниво на цените за одржување на очекуваната цена на трговијата.

sniping: Извршување на стратегии за трговија, со цел или како резултат на искористување на неправилно Цитирање(s). Misquotations може да настане како резултат на високо автоматизирана природата нуди може да се тргува на цените на онлајн систем за тргување.

Стоп Out: Ситуација кога ќе се изврши право да се затвори сите отворени позиции на тековната пазарна цена или последната достапна цена, кога нивото на маргината паѓа под нивото на стоп надвор специфицирани за типот на вашата сметка или за одредена CFD.

Трампа или превртување: Интересот додаде или одземе за одржување на отворена во текот на ноќта. На свопови се објавуваат и ажурираат периодично за главниот вебсајт.

swap стапки: Стапката на фиксен дел на swap, на која Swap ќе се случи за една од страните кои влегуваат во CFD.

Потврда трговија: А пораката од нас да ви се потврдува извршување на вашата нарачка.

трансакција: А трансакција на клиентот во CFD.

Големина на трансакција: Лот Големина множи со бројот на целините.

заостанува Стоп

А стоп-загуба поставени на процент ниво под пазарната цена – за долга позиција. Заостанува стоп цената се прилагоди на цената варира. А продаде заостанува стоп да поставува станица цена на фиксен износ под пазарната цена со прикачен “заостанува” износот. Како што се зголемува пазарната цена, цена станица се зголемува за износот на патеката, но ако цената на пар паѓа, цена стоп загуба на не се менува, и на пазарот со цел се поднесува кога цената на станица се погоди.

основните средства: Предметот или основните средства во CFD кои можат да бидат Валути (На самото место девизен), Акции, метали, сТОКИ, фјучерси, опции, Напад, понудени од страна на компанијата од време на време.

ние (нашите, ни): Индикација инвестиции ООД или било кој од нашите трговски имиња како Libertex вебсајт: www.libertex.com или друг веб-сајт како што може да од време на време да го извести за вас.

CFDs ТРГУВАЊЕ

CFDs Навредливо тргување

Било од следниве постапки, како што се, но не ограничувајќи се Sniping; поставување на "купи запре" или "продаде запре" Нарачки пред пуштањето на финансиски податоци и вести поврзани со основната пазарот / Асет; арбитража; манипулации; комбинација на Побрзо / Поспоро гасови; злоупотреба на откажување на струката функција достапни на онлајн систем за тргување; употреба (без претходна писмена согласност и на компанијата) од ниту роботи, пајаци или други автоматски систем за внес на податоци со системот за тргување Онлајн (освен ако не добие писмена согласност од страна на компанијата пред да го активирате робот) или користење на некој софтвер, кој се однесува на вештачката интелигенција анализа на онлајн трговски систем и / или на сметка на; влегување во трансакции или комбинации на трансакции (доброволно и / или ненамерно) како што се држи долги и кратки позиции во исти или слични клучните средства во слични пати или од страна на клиентот или од страна на клиентот дејствува во координација со други, по можност со поврзаните сметки, Вклучувајќи (но не ограничувајќи се) помеѓу сметки кои се чуваат на различни субјекти во рамките на компанијата, кои земени заедно или одделно се со цел за манипулирање со онлајн систем за тргување за добивка.

CFDs ТРГУВАЊЕ