Libertex тргување F.A.Q.

Libertex тргување F.A.Q.

тргување

Што е мултипликатор?

Мултипликатор е фактор што ја зголемува и вашиот профит потенцијал и ризици .

Да претпоставиме дека се купи EUR / USD, вашата инвестиција износ е $50, и вашата мултипликатор е 100. Во овој случај, вашата инвестиција износ ќе одат нагоре 100 времиња, и така ќе добивката ($50 x 100 = $5,000).

Со мултипликатор, може да се тргува голем, дури и со рамнотежата скромен сметка.

важна забелешка: И вашиот потенцијален профит и загуба менува пропорционално на избраните мултипликатор. Ова е причината зошто, за почетниците трговци, препорачуваме да се користи минимална мултипликатор 1, со цел да се избегнат ризиците во неповолна ситуација на пазарот.

Што минимален износ е потребно да се започне тргување?

А минимален износ за еден трговски е $10. Сепак, толку повеќе пари имате во вашиот профил, повеќе трговски можности отворени пред да.

Како можам да користам Стоп загуба?

Во прозорецот на вашиот тргување Libertex:

1. Внесете ја вашата трговија износот и вредноста на мултипликатор, а потоа кликнете на Стоп загуба / Земете Добивка .
2. Функционирам на Стоп загуба полето за да активирате областа.

Внесете го износот на загуба. Во случај на неповолни цена флуктуација, вашиот трговија ќе се затвори автоматски штом вашиот избрани ниво на цените ќе се постигне.

Како можам да користам Земете Добивка?

во вашиот Libertex тргување прозорец:

1. Внесете ја вашата трговија износот и вредноста на мултипликатор, а потоа кликнете на Стоп загуба / Земете Добивка
2. Штиклирајте го полето за избор профит за да го активирате поле.
Внесете го износот на добивката. Кога ќе се постигне, вашиот трговија ќе се затвори автоматски.

Како можам да ја следи мојата заработка?

За да ја видите вашата заработка од отворен занаети, одат на трговци и изберете Active.
За да ја видите вашата заработка од затворен занаети, одат на трговци и одберете Затворено.

Што е трговија провизии и како е обвинет?

Такса за тргување или Комисијата е мала количина трошоци на брокер за вршење на вашата трансакција. Точниот износ зависи од средството и истите се прикажани во прозорецот трговија, така што ќе знаат што однапред. Такса за тргување се наплаќа на секои $1,000 инвестираше.

Да претпоставиме дека се отвори трговски купување во злато. Ако се применува надоместокот тргување е $0.014, тоа значи дека ќе плаќаат само $0.014 ако се инвестира $1,000, и вашата мултипликатор е 1. соодветно, вашиот тргување надомест ќе биде $0.028 ако вашата мултипликатор е 2.

Кога пазари се отвораат и затвораат?

Финансиските пазари се отворени 24 часа на ден, од понеделник до петок (освен законските празници).
Постојат четири големи регионалните пазари: Австралија, Азија, Европа, и Америка.
Трговски сесии се отвори во 23:00 GMT недела во Јапонија и во близина на 22:00 GMT петок во САД.

Зошто не можам да се тргуваат на викендите и празниците?

Вие не може да се тргува за време на викендите и празниците законски бидејќи банките и берзите се затворени.

Како ризично е потсмеваат тргување?

Демо или се потсмеваат на сметка е многу сличен со трговската сметка во живо, освен тоа што не ги преземат сите ризици при тргување со режим на демо. Демо сметка обезбедува:

  • Бесплатна регистрација
  • Неограничен период операција
  • $50,000 во виртуелни кредити ($5,000 во мобилен стан и $45,000 на веб платформа). Овие пари не е твое да се повлече од сметката, но добрата вест е дека ако го изгубите пари, вие не мора да им се оддолжи ништо.

Пристап до било Тргување со инструменти. услови за тргување, интерфејс, и средства се исти како и кај трговската сметка во живо.

Libertex


← образование Libertex Речник Libertex →